Temat: Mam problem z siostrą...
Witam, piszę ponieważ mam bardzo powożny problem z młodszą siostrą. Ona wpadła w bulimie z anoreksją, jęśli te dwie choroby można połączyć, ale to co się z nią dzieje jest niedobre, a ja nie wiem jak moge jej pomóc. Bardzo mało je, bo uważa, że jak zje porządny i ciepły posiłek to zaraz przytyje, a jak już zje coś mało kalorycznego to zaraz idzie to zwymiotować, bo mówi, że jest jej niedobrze i że się opchała. Regularnie ćwiczy bieganie, brzuszki i chodzi na fitness. Uważa, że tak ma być, a co najgorsze nadal sądzi, że jest gruba i musi schudnąć, chociaż jest już wystarczająco szczupła, a nawet za bardzo. Jest osłabiona, przemęczona, nie może się na niczym skupić( a będzie już na trzecim roku studiów), zapomina o różnych sprawach, stała się nerwowa i wybuchowa(nie potrafi się dogadać z rodzicami i braćmi). Boję się, że jeśli to dłużej potrwa, może się to dla niej źle skończyć, chciałabym jej jakoś pomóc, ale kiedy rozmawiam z nią na ten temat lub próbuje powiedzieć o wszystkim mamie to się obraża i uważa że się wtrącam w nie swoje sprawy. A ja nie chcę, żeby uważała mnie za wroga i przestała mnie odwiedzać, bo tylko ja tak naprawdę wiem co się z nią dzieje. Wiem, że jeśli nie zacznę działać, to bedzie brnęła w to dalej i zaprzepaści wszystko to, co do tej pory osiągnęła, a nawet mogę ją stracić. Proszę poradźcie mi, co mogę zrobić.